• Prevádzka školy od 11. 1. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            od 11. 1. 2021 je prevádzka materskej školy prerušená na základe rozhodnutia zriaďovateľa a vzhľadom na súčasnú situáciu do 15. 1. 2021. O ďaľšom postupe Vás budeme informovať.

            Žiaci základnej školy - prvý aj druhý stupeň - v týždni od 11. 1. do 15. 1. 2021 sa vzdelávajú dištančne. Žiaci druhého stupňa pokračujú podľa súčasného rozvrhu, žiaci prvého stupňa majú upravený rozvrh, ktorý bol dnes publikovaný a zaslaný rodičom na edupage.

            Nakoľko sa situácia neustále mení, budeme Vám prinášať nové informácie o fungovaní školy čo najskôr. Ďalšie informácie o organizácii školského roka sa uvádzajú v rozhodnutí ministra školstva:

            rozhodnutie_MSVVaS_SR_4._11._2021.pdf

          • Zvýšenie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu

          • Kód projektu:                          312011R096

            Operačný program:                 Ľudské zdroje

            Spolufinancovanie:                  Európsky sociálny fond

            Prioritná os:                             Vzdelávanie

            Konkrétny cieľ:                         Zvýšiť inkluzívnosť a rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávanie a zlepšiť

                                                             výsledky a kompetencie detí a žiakov.

            Cieľová skupina:                       Žiaci a pedagogickí zamestnanci školy

            Trvanie projektu :                      24 mesiacov

            Výška príspevku:                       111 411 €.

             

            Od septembra 2019 sú zapojení do projektu aj samotní žiaci, ktorí sa prihlásili do rôznych krúžkov pod vedením našich učiteľov. Veľmi sa im páči pracovať s mikroskopmi, riešiť hlavolamy, robiť pokusy. Myslím, že na tieto krúžky budú spomínať aj po rokoch v dospelosti, keď sa stretnú s využitím poznatkov v praxi.

             

             

          • Návrat žiakov do škôl

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu včera informovalo verejnosť o predpokladanom harmonograme nástupu detí a žiakov do škôl. Tieto informácie rešpektujú aktuálnu situáciu a vychádzajú zo súčasného stavu platného od 1. januára 2021. O všetkých ďalších zmenách Vás budeme infomovať na školskej stránke a cez edupage.

            https://www.minedu.sk/data/att/18364.png  - plán otvárania škôl a školských zariadení

          • Vianočné prianie


          • Vážení rodičia, milí žiaci

            prajeme Vám šťastné a veselé Vianoce, veľa zdravia, šťastia a úspechov v novom roku. Zároveň Vám chceme poďakovať za Vašu ústretovosť a pomoc pri zvládaní tejto neľahkej situácie. S prianím všetkého dobrého

            kolektív ZŠ s MŠ Solčany

          • Nástup do školy v januári

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            viac ako 60% zákonných zástupcov (72%) sa vyslovilo za návrat žiakov 5. až 9. ročníka do školy, pričom súhlasia s podmienkou testovania svojich detí a jedného z rodičov. Na základe týchto údajov a po dohode so zriaďovateľom bude pred nástupom žiakov druhého stupňa do školy zabezpečené testovanie pre týchto žiakov a ich rodičov. O podrobnostiach Vás budeme informovať na školskej stránke a cez edupage. Testovanie sa týka iba žiakov a rodičov žiakov druhého stupňa (ktorí prejavili záujem o prezenčné vyučovanie), pedagogických a prevádzkových pracovníkov školy.

          • Zmena termínu prázdnin

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            dávame Vám do pozornosti rozhodnutie ministra školstva z 11. 12. 2020, ktorým sa menia termíny vianočných prázdnin a zároveň sa rušia polročné prázniny. Vianočné prázniny sa uskutočnia od 21. 12. 2020 do 8. 1. 2021. O podmienkach nástupu do školy od 11. 1. 2021 Vás budeme čo najskôr informovať.

            Polročné prázniny v termíne 1. 2. 2021 sa na základe tohoto rozhodnutia neuskutočnia.

            V materskej škole sa na základe malého počtu prihlásených detí a z rozhodnutia zriaďovateľa prerušuje prevádzka v termíne od 21. 12. 2020 do 8. 1. 2021.

            Úplný text rozhodnutia ministra nájdete na tomto odkaze:

            https://www.minedu.sk/data/att/18151.pdf


          • Darček pre dedkov a babičky

          •  

             

             

            Vážení rodičia! Ak by ste mali záujem pomôcť touto formou, pošlite po deťoch do kancelárie zástupkyne riaditeľky školy. Myslím, že je to dobrá forma, ako naučiť deti podeliť sa, urobiť radosť nielen svojim blízkym. Stačí priniesť jednu vec najneskôr 4.12.2020, doručíme ich do správnych rúk.

          • Usmernenie MŠVVaŠ - aktuálne

          • Vážení rodičia

            od stredy 28. 10. 2020 platia usmernenia vydané MŠVVaŠ SR, ktoré špecifikujú nástup detí do MŠ a žiakov prvého stupňa ZŠ po prvom kole celoplošného testovania v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Zákonný zástupca dieťaťa do veku 10 rokov bude predkladať pri prvom nástupe dieťaťa do školy alebo do škôlky vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 bude zverejnené na stránke ministerstva školstva a následne aj na našej stránke. Žiak prvého stupňa, ktorý má nad 10 rokov sa musí preukázať negatívnym výsledkom testu, v opačnom prípade sa nemôže zúčastňovať prezenčnej výučby.

            Celé znenie Usmernenia nájdete na stránkach MŠVVaŠ a na tomto odkaze:

            Usmernenie_MSVVaS_27._10._2020.pdf

          • Režim školy od 26. 10. 2020 - aktualizácia

          • Na základe celoslovenských opatrení a pokynov z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR sa od pondelka 26. 10. 2020 mení režim vzdelávania na základnej škole. Žiaci druhého stupňa (ročníky 5. až 9.) prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Deti našej materskej školy a žiaci základnej školy ročníkov 1. až 4. pokračujú v činnosti bez zmien.

            Všetky nové informácie budeme postupne zverejňovať na školskej stránke a cez edupage, preto Vás prosíme  priebežne sledujete tieto informačné linky.

            rezim_skoly_od_26._10._2020.docx

            rozhodnutie_ministra_26._10._2020.pdf

          • Nové opatrenia v škole

          • Vážení rodičia

            Ministerstvvo školstva, vedy, výskumu a športu vydalo nové usmernenia a pokyny pre organizáciu a činnosť škôl a školských zariadení. Najdôležitejšie zmeny sú nasledovné:

            povinnosť nosiť rúška aj pre žiakov prvého stupňa ZŠ v triedach aj v ŠKD

            prerušenie záujmového vzdelávania v školách a školských zariadeniach

            odporúča sa aby deti v MŠ nosili rúška

            celé znenie rozhodnutia ministra školstva nájdete na tomto odkaze: rozhodnutie_MSVVaS_SR.pdf

            Na stránke MŠVVaŠ SR nájdete všetky aktualizované usmernenia, ktoré sa týkajú aj našej školy. Všetky ostatné nariadenia zostávajú v platnosti a o prípadných zmenách vo výchovno - vzdelávacom procese Vás budeme včas informovať.

          • Začiatok školského roka 2020/2021

          • Riaditeľstvo základnej školy s materskou školou Solčany oznamuje rodičom, že školské vyučovanie v školskom roku 2020/2021 začne dňa 2.9.2020 o 8:00 h. Vzhľadom k opatreniam COVID 19 sa otvorenia školského roka môžu zúčastniť len rodičia žiakov prvého ročníka. Ostatní rodičia nebudú vpustení do budovy školy. Samotné otvorenie bude prebiehať iba v triedach. Žiadame vás, aby ste svojim deťom vytlačili a vyplnili zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu, ktorý dieťa odovzdá svojej triednej učiteľke hneď pri príchode do školy. Tento dokument je zverejnený na stránke školy. Zároveň si žiak musí so sebou priniesť aj dve ochranné rúška, ktoré bude používať počas vyučovacieho procesu. Ostatné informácie dostanú žiaci od svojich triednych učiteľov.

            Prevádzka materskej školy začne 2.9.2020 o 6:30 h. Pri nástupe do MŠ treba deťom priniesť papučky, pyžamo a dve rúška.

          • Základné informácie pre nový školský rok 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            od 2. septembra sa opäť začína školský rok. Pre tento školský rok vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu manuál, ktorý sa týka fungovania škôl a školských zariadení.

            Manuál pre základné školy upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v daných zariadeniach pre školský rok 2020/2021. Cieľom dokumentu je stanoviť základné prevádzkové podmienky po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov.

            Bližšie informácie nájdete na tomto odkaze:

            https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-skd-cvc-zus-jazykove-skoly/

            Manuál pre materské školy upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v materských školách pre školský rok 2020/2021. Cieľom dokumentu je stanoviť základné prevádzkové podmienky materských škôl po dobu trvaniapandémie ochorenia COVID-19 a potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov.

            Bližšie informácie nájdete na tomto odkaze: https://www.minedu.sk/materske-skoly/

            Jednou zo základných podmienok pri prvom nástupe do škol a škôlky e vyplnený zdravotný dotazník, ktorý nájdete an tomto odkaze.

            zdravotny_dotaznik_MS_september_2020.docx

            zdravotny_dotaznik_ZS_september_2020.docx

          • Pracovné zošity

          • Vážení rodičia.

            Od školského roka 2020/2021 nebudeme pre žiakov druhého až deviateho ročníka zabezpečovať zošity a ďalšie pomôcky.

          • Vyučovanie od 15.6.2020

          • Vážení rodičia.

            Na základe informácií MŠVVaŠ  SR Vám oznamujeme, že od 15.6.2020 bude vyučovanie v prvom až piatom ročníku pokračovať podľa ročníkov, žiaci už nebudú v triedach zmiešaní. Rovnako budú aj žiaci v školskom klube detí rozdelení v pôvodných skupinách.

          • Čiastočné obnovenie prevádzky

          • Vážení rodičia, milí žiaci. Od pondelka 1. 6. 2020 bude čiastočne obnovená prevádzka ZŠ s MŠ Solčany. Napriek tomu, stále platia prísne epidemiologické opatrenia a naša škola sa musí podriadiť rozhodnutiam Hlavného hygienika SR, ako aj rozhodnutiam Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. A v prvom rade nám záleží na zdraví a bezpečnosti zverených detí a našich zamestnacov. Preto sa mení zloženie skupín detí a žiakov, preto musíme doržiavať zvýšené bezpečnostné pravidlá a preto sa škola neobnoví v pôvodnom režime, ale v "špeciálnom".

            Verte, že robíme všetko pre to, aby sme Vám aj Vašim deťom zjednodušili súčasnú zložitú situáciu. Budeme preto ku všetkému, čo sa týka znovuotvorenia prevádzky ZŠ s MŠ pristupovať s maximálnou vážnosťou a zodpovednosťou.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Solčany
      • zssolcany@gmail.com, jedalenzssolcany@gmail.com
      • Mgr. Jozef Vlasák - riaditeľ -0914 150 711, PaedDr. Kvetoslava Hornová - zástupkyňa riaditeľa školy pre ZŠ - 0911 930 242, Mária Valová - ekonómka- 0910 578 334, MŠ - 038/538 3239, vedúca ŠJ - 038/538 3139, 0914 129 144
      • Hviezdoslavova 38, 956 17 Solčany Slovakia
      • 037860755
      • 2021604013
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje