• Zápis do materskej školy na školský rok 2024/2025

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Hviezdoslavova 38, 956 17 Solčany oznamuje, že v termíne od 6.5.2024 do 17.5.2024 je možné podávať žiadosti na prijatie diťaťa do materskej školy na školský rok 2024/2025. Bližšie informácie nájdete v prílohe. Prihláška do materskej školy je zverejnená na webovom sídle školy.

            Zapis_2024-2025_MS.odt

          • 2 % dane

          • Vážení rodičia!

            Prosíme Vás o pomoc spôsobom odovzdania 2% z daní pre naše Rodičovské združenie. Informácie nájdete v sekcii VIAC - 2%. Ďakujeme už vopred všetkým, ktorí sú ochotní nás podporiť.

          • PYTAGORIÁDA - okresné kolo

          • Do okresného kola Pytagoriády postúpilo zo školského kola 8 žiakov v kategóriách P3 - P8. Zaznamenali sme krásny úspech - v kategórii P8 obsadil Leo Khona (8.A) 1. miesto a v kategórii P3 Jozef Ondruš (3.A) 2. miesto. Ostatní žiaci nesplnili kritérium úspešnosti. O tom, či nás budú chlapci reprezentovať vo vyšších kolách súťaže rozhodne odborná komisia.

          • Exkurzia - DOBROTY Solčany

          • Ďalšiu zaujímavú exkurziu absolvovali žiaci a žiačky z krúžku Varenia 14.4.2024, kedy navštívili cukrárenskú výrobu Dobroty v Solčanoch. Majitelia - pán a pani  Benzoví, im predstavili priestory a celé fungovanie cukrárne. Každý žiak si mohol podľa svojej fantázie ozdobiť pečený nanuk - sladkosť, ktorú im pripravila p. Benzová. Z náučnej exkurzie si tak odniesli nielen "sladký" pocit, ale aj vlastnoručne vyrobenú (dozdobenú) maškrtu. Ďakujeme manželom Benzovým, majiteľom cukrárenskej výroby Dobroty, že nám dovolili nahliadnuť do srdca ich cukrárne.

          • Exkurzia - TOPEC Topoľčany

          • Dňa 12.4. 2024 sa žiaci 4. ročníka spolu so žiakmi krúžku Varenia zúčastnili exkurzie vo výrobnom závode Topec Topoľčany, kde si postupne prešli celou výrobou. Prezreli si chod pekárne, cukrárne i cestovinárne. Každý si vyrobil svoju pletenku a ochutnal upečený rohlík, koláč aj zákusok. Domov deti odchádzali spokojní a plní zážitkov. Tento pocit umocnili aj hasiči z HAZZ Topoľčany, ktorí im nečakane urobili prehliadku zásahových vozidiel a náradia. Týmto by sme chceli v mene detí poďakovať nielen spomínaným hasičom, ale aj p. Veverkovi, ktorý túto zaujímavú návštevu v podniku Topec v Topoľčanoch sprostredkoval. Ďakujeme :-)

          • SLÁVIK SLOVENSKA - školské kolo

          • Školské kolo Slávik Slovenska- súťaž v speve, sa uskutočnilo 17. 04.2024 v priestoroch školy. Zúčastnilo sa ho spolu 15 detí z 1. až 8. ročníka. Žiaci súťažili v 3 kategóriách. Víťazi z prvého miesta postupujú do okresného kola. Držíme im palce.

            1. kategória (1. – 3. ročník)

            1. miesto Eliška Ryšová (1.A)

            2. miesto Veronika Veverková (2.A)

            3. miesto Rebeka Reichelová(3.A)

            2. kategória (4.- 6. ročník)

            1. miesto Tibor Veverka (6.A)

            2. miesto Pavol Meluš (4.A)

            3. miesto Veronika Michalíková (5.A)

            3. kategória (7. – 8. ročník)

            1. miesto Juraj Rybák (8.A)

            2. miesto Tomáš Šiška (8.A)

            3. miesto Samuel Bihary (8.A)

             

          • McDonald Cup

          • Zmiešané družstvo žiakov 1. stupňa našej ZŠ sa zúčastnilo 17.4. už 25. ročníka futbalového turnaja McDonald Cup. Turnaj sa konal na ihrisku v Kovarciach, kde prvé tri zápasy v skupine deti vyhrali, ďalšie, žiaľ, prehrali. V celkovom zúčtovaní skončili na 4. mieste.

          • Biologická olympiáda kat.E - okresné kolo

          • 11.apríla sa konalo okresné kolo Biologickej olympiády, tentokrát v kategórii E, ktorá je pokladaná za najťažšiu vzhľadom k tomu, že žiaci sa musia učiť množstvo informácií nad rámec učebných osnov bioloógie v oblasti botaniky, zoológie resp. geológie. Našu školu v botanike reprezentovala Tamara Hrabovská (8.B), ktorá sa umiestnila ako jediný úspešný riešiteľ na 1. mieste a bude nás reprezentovať v krajskom kole, kde jej budeme, samozrejme, držať veľmi palce. V odbornosti zoológia súťažili Timea Illášová a Júlia Ševčíková (obe 6.A), kde lepšie obstála Timea - úspešná riešiteľka na 10. mieste, Júlia 12. miesto. Veríme, že to dievčatá neodradilo a o rok sa s chuťou zahryznú do ďalšieho ročníka súťaže.

          • Výtvarná súťaž Vesmír očami detí

          • Medzi šikovné deti patria aj naši výtvarníci. Tento rok sa zapojili do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Elianka Ondrušová  sa v okresnom kole umiestnila na 1.mieste. Tešíme sa z jej úspechu a želáme aj do ďalších rokov veľa zdaru.

          • Zápis prvákov 8.4.2024

          • Dňa 8.4.2024 sa uskutočnil zápis našich šikovných budúcich prváčikov. Pani asistentky s pani učiteľkami pre nich pripravili veselé prostredie, aby sa im lepšie premýšľalo nad úlohami. Za odmenu dostali darček, ktorý urobili pani vychovávateľky. Rodičia budúcich prváčikov súhlasili aj s odfotením a zverejnením,  tak si ich teraz pozrite. My sa na nich už teraz tešíme. :-)))

          • Zápis žiakov do prvého ročníka

          • Vážení rodičia,

            zápis detí do 1.ročníka pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční 8. apríla 2024 od 14:00 do 16:00 hod a 9. apríla od 13:30 do 14:30 hod.

            Pri zápise bude potrebné predložiť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu, prihlášku a 35 eur na nákup rovnakých školských potrieb pre žiakov 1.ročníka. Prihlášku si môžete vyplniť elektronicky na  našej web stránke školy, následne vytlačiť a podpísanú oboma rodičmi priniesť na zápis. Ďalšie informácie nájdete na odkazoch k zápisu žiakov.

            info_k_zapisu_prvakov_2024.docx

            priloha_c.1.docx

            priloha_c.2.docx

            priloha_c.3.docx

          • Pre budúcich prváčikov...

          • Už v pondelok, 8.4. budú čakať  budúcich prváčikov na zápise aj takéto stojany na ceruzky, ktoré pre nich vyrobili naše  p. vychovávateľky z ŠKD...

          • Florbal dievčatá - okresné finále

          • Naše dievčatá 4.4. vyhrali okresné kolo vo florbale a postúpili na majstrovstvá kraja do Nitry.🥇🏆🏑Dievčatá najprv zdolali ZŠ Prašice 8:1, ZŠ Hollého Topoľčany 2:1, ZŠ Tríbečská Topoľčany 5:0 a posledný zápas turnaja sme remízovali so ZŠ Radošina 0:0.

            Držte nám palce 30.4. 2024 v Nitre ✊✊✊

                                                                                                                          Mgr. Michal Lysý

          • Veľkonočné tvorenie v ŠKD

          • Aj deti v ŠKD sa na príchod jari intenzívne pripravovali. Špeciálnou technikou zdobili vajíčka, vyrábali papierové sliepočky, kvietky a iné symboly jari. Galéria fotografiíí vám napovie viac...

          • Florbal chlapci - obvodné kolo

          • Chlapci z 8. a 9. ročníka sa 25.3.2024 zúčastnili obvodného turnaja vo florbale 🏑Od postupu do finálového okresného kola nám chýbali, bohužiaľ, 2 góly. Naše výsledky: ZŠ Solčany 3:2 ZŠ Krušovce, ZŠ Solčany 3:5 ZŠ Dona Bosca Topoľčany, ZŠ Solčany 5:1 ZŠ Horné Obdokovce. Ďakujeme za reprezentáciu školy 🙂

                                                                                                                                                 Mgr. Michal Lysý

          • Svetový DEŇ VODY...

          • ...je vyhlásený každoročne na 22.3.  Aj keď v našej škole sa významné podujatia venované k tomuto dňu tentokrát nekonali, žiaci 6.ročníka spolu s niektorými ďalšími žiakmi sa zúčastnili akcie, ktorú organizovalo pri tejto príležitosti mesto Topoľčany. Tu si žiaci mohli prejsť rôznymi stanovišťami, kde napríklad videli čistenie kanalizácie a iné zaujímavosti týkajúce sa vody, našej životodárnej tekutiny...

          • "Čítajme si"

          • V dňoch 21. a 22. marca sme v našej škole podporili myšlienku inklúzie, keď sa žiaci školy zapojili do celoslovenského čitateľského maratónu. Čítali všetci, ktorí mohli a svoju účasť spečatili podpisom. Minulý rok sa podujatia zúčastnilo viac ako 100 000 detí z celého Slovenska a čítalo sa v rôznych jazykoch.Podujatie už po 15-krát organizuje Linka detskej istoty. Cieľom a hlavnou myšlienkou je podporiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí.

                                                                                                                         PaedDr. Eva Urminská

          • Chemická olympiáda - okresné kolo

          • Tri dievčatá deviateho ročníka - Laura Dobiašová, Nela Gogová a Emily Vargová, reprezentovali našu školu 14.3.2024 v okresnom kole Chemickej olympiády v Topoľčanoch. Súťaž prebiehala v 2 častiach - písanie teoretického testu a praktická aktivita v laboratóriu. Dievčatá to zvládli výborne - najlepšie Laura (7. miesto), tesne za ňou Nelka (9.miesto), obe sa stali úspešnými riešiteľkami z 20 súťažiacich. Emily to tentokrát veľmi nevyšlo, ale jeden krásny úspech už má za sebou (olympiáda zo SJL). Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Veľkonočná výzdoba v obci od našich žiakov...

          • Žiaci 4. ročníka prijali tento rok ďalšiu výzvu – pripraviť veľkonočnú výzdobu. Svojej úlohy sa zhostili bravúrne.  Od kreslenia a strihania papierových makiet až po krásne vymaľovanie drevených zajačikov a vajíčok. Keďže v škole nemáme dielne, museli pracovať v triede. Práce bolo naozaj veľa, nie všetko sa dalo počas vyučovania urobiť a stihnúť, preto patrí veľké poďakovanie všetkým, ktorí obetovali aj svoj voľný čas a pomohli pri realizácii tejto výzdoby. S dokončovacími prácami štvrtákom pomohli aj pani asistentky M. Ondrušová a Melušová. Ďakujeme pánovi Petrovi Mišovičovi za materiál, z ktorého zajačikov a vajíčka aj vyrezal. Výzdoba je umiestnená v centre obce – pred domom kultúry.

             

            Krásne veľkonočné sviatky!                                                     PaedDr. Dagmar Grachová

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Po úspešnom absolvovaní školského kola Geografickej olympiády sa do okresného kola dostali bratia  Damián a Tobias Vorčákoví, ktorí súťažili vo svojej kategórii (žiaci 8. a 9. ročníkov). Síce sa chlapci neumiestnili na popredných miestach, bola to pre nich, ako riešiteľov okresného kola, dobrá skúsenosť. V tejto kategórii majú možnosť zabodovať aj o rok. Ďakujeme za reprezentáciu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Solčany
      • zssolcany@gmail.com, jedalenzssolcany@gmail.com
      • Mgr. Jozef Vlasák - riaditeľ -0914 150 711, PaedDr. Kvetoslava Hornová - zástupkyňa riaditeľa školy pre ZŠ - 0911 930 242, Mária Valová - ekonómka- 0910 578 334, MŠ - 038/538 3239, vedúca ŠJ - 038/538 3139, 0914 129 144
      • Hviezdoslavova 38, 956 17 Solčany Slovakia
      • 037860755
      • 2021604013
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje